Apotheek

Huisartsenpraktijk De Valom is een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. Wij zijn aangesloten bij HuisartsPlus.

HuisartsPlus is een formule voor apotheekhoudende huisartsen. Als groep van gecertificeerde apotheekhoudende huisartsen werken we in partnership met de Brocacef Groep aan het verhogen van de farmaceutische zorgkwaliteit in combinatie met een doelmatige bedrijfsvoering.

Wij zijn deelnemer van de Stichting Apotheekhoudende Huisartsen Fryslân. De stichting behartigt sinds 2001 de belangen van ondertussen ruim 50 apotheekhoudende huisartsen in Noord-Nederland.

De stichting heeft als doel de onderlinge samenwerking te bevorderen, de kwaliteit van de geneesmiddelenverstrekking te verhogen en de genees- en hulpmiddelen gezamenlijk in te kopen. Door samen te werken en gebruik te maken van elkaars kennis en expertise kunnen de aangesloten huisartsen een uitstekende zorg garanderen.

Baxter

Een handige oplossing

Als u gebruik maakt van meerdere geneesmiddelen, dan is het soms lastig om de verschillende geneesmiddelen uit elkaar te kunnen houden of om te onthouden op welke tijdstippen de middelen ingenomen moeten worden. Ook is het uitdrukken van tabletten uit een blister of het openmaken van een potje voor patiënten met reumatische klachten moeilijk. Wij bieden u hiervoor een oplossing die dit allemaal vergemakkelijkt: Medicatie op rol, door middel van een Baxterzakje.

Interesse?

Wanneer u gebruik wilt maken van het Baxter-systeem of meer informatie over het gebruik van dit systeem wilt ontvangen, kunt contact opnemen met de assistente.

Wat is een Baxterzakje?

Een baxterzakje is een medicatiezakje waarin de verschillende medicijnen bij elkaar in zitten die op een bepaald moment van de dag ingenomen moeten worden. Deze zakjes zitten aan elkaar op een rol.

De voordelen van uw medicatie in rol zijn:
1. U heeft in één keer het overzicht in de medicatie.
2. Nooit meer een vergeten dosis.
3. Nooit meer stripjes uitdrukken of potjes open te maken.
4. Ideaal voor op vakantie.
5. Uw medicatie staat altijd op een vast tijdstip klaar in de Apotheek of wordt op een vast moment bezorgd.

Op het zakje staan de naam van het geneesmiddel, de innametijd en de datum vermeld zodat u zich niet meer kan vergissen in het moment dat de medicijnen moeten worden ingenomen. Alle zakjes zitten voor een bepaalde periode op een rol. Deze periode is meestal een week.

Herhaalmedicatie bestellen

Toelichting

Deze service heeft betrekking op:

medicijnen die al eerder uit de praktijk zijn verkregen;
medicijnen die chronisch worden gebruikt;
een combinatie van beide.

Levering

Indien u uw medicijnen vóór 12:00 uur bestelt (via de website, telefonisch of door het lege doosje af te geven) kunt u deze in de regel na twee werkdagen tussen 16:00 en 16:30 uur afhalen.

U kunt uw medicijnen uiteraard ook later dan hierboven is aangegeven ophalen:

Op werkdagen:


 • tussen 11:00 en 12:00 uur
 • tussen 16:00 en 16:30 uur

Direct na uw bestelling via de website wordt het eerstmogelijke afhaalmoment op uw scherm weergegeven.

Later afhalen

U kunt uw medicijnen uiteraard ook later dan hierboven is aangegeven ophalen:

Op werkdagen:


 • tussen 11:00 en 12:00 uur
 • tussen 16:00 en 16:30 uur

Via deze website

Via deze website kunt u 24 uur per dag uw herhaalmedicatie en/of medische hulpmiddelen bestellen.

Nadat u de ingevulde gegevens heeft verzonden, wordt op uw beeldscherm aangegeven vanaf welk moment u de bestelling normaal gesproken kunt afhalen. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw bestelling pas later kan worden geleverd, bijvoorbeeld wanneer bepaalde medicijnen (tijdelijk) niet verkrijgbaar zijn of wanneer er vertraging in de logistieke afhandeling is ontstaan. U kunt daarom geen rechten aan het weergegeven afhaalmoment ontlenen.

Vakantieperiodes worden tijdig aangegeven, zodat u daar bij het bestellen van uw medicijnen rekening mee kunt houden.

Telefonisch

U kunt uw herhaalmedicatie ook 24 uur per dag telefonisch bestellen via de receptenbox.

Bel (0512) 30 12 02 en toets een 2. Spreek vervolgens uw gegevens en het recept in.

Vakantieperiodes worden tijdig aangegeven in het plaatselijke blad De Tipgever en op deze website, zodat u daar bij het bestellen van uw medicijnen rekening mee kunt houden.

Voor het afhalen van uw medicijnen gelden bovenvermelde tijden.

 • Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

  Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid kan bijhouden. Zo kan je jouw medische gegevens eenvoudig verzamelen, beheren en delen. Ook kan je zelf gegevens toevoegen, zoals behandelingen, labuitslagen, medicatie en inentingen.

  Er zijn diverse PGO's met verschillende functies beschikbaar. U bepaalt zelf welke PGO u wilt gebruiken.

  Klik op onderstaande link voor een actueel overzicht van PGO's die voldoen aan de strenge MedMij-voorwaarden en het MedMij-label mogen gebruiken.

 • Privacy

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze
  wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Onderstaand privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

 • Praktijkfolder

  In de praktijkfolder vindt u belangrijke informatie over de praktijk en de apotheek.

  U kunt de folder hier bekijken. U kunt ook de assistente om een gedrukte praktijkfolder vragen.

  praktijkfolder.pdf

 • Online regelen
logo thuisarts.nl

Op Thuisarts.nl vindt u informatie over ziekte en gezondheid. Medische informatie van uw huisarts voor thuis. Betrouwbaar, onafhankelijk en zonder reclame.

Stacks Image 166148
Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor kinderen in Ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten.
Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in dit ziekenhuis gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!
Stacks Image 166269
Deze apotheekhoudende huisartsenpraktijk is LRQA multi-site gecertificeerd en voldoet aan de gestelde kwaliteitsnormen voor aantoonbaar goede huisartsen- en farmaceutische zorg.
Stacks Image 166116
Wij zijn een SEMH erkende leverancier van hulpmiddelenzorg op het gebied van diabetes, incontinentie, drinkvoeding en wondverzorging.

Waar vindt u ons?

Routebeschrijving naar Huisartsenpraktijk De Valom
Huisartsenpraktijk De Valom
Valom 19, 9247 AV Ureterp
Telefoon (0512) 30 12 02
Valom 19, 9247 AV Ureterp