Medisch reisadvies

Voorbereiding

Als u op reis gaat naar een (sub-)tropische of andere ‘verre’ reisbestemming, is een goede voorbereiding van belang, ook voor uw gezondheid.

Wij bieden u een medisch reisadvies dat wordt toegesneden op uw persoonlijke gezondheidstoestand, de reisbestemming(-en), de duur en het type van de reis (bijvoorbeeld een georganiseerde busreis, ‘backpacken’, of op de mountainbike).

Aviesgesprek

In een reizigers-adviesgesprek geeft onze praktijkverpleegkundige u algemene informatie over de gezondheidsrisico’s op uw reisbestemming en over maatregelen die u nemen kunt om deze risico’s zo klein mogelijk te maken en om andere ongemakken tijdens uw reis zo veel mogelijk te voorkomen. Aan het eind van het adviesgesprek krijgt u een samenvatting van het advies, en worden er afspraken gemaakt voor het toedienen van de vaccinaties.

Reisadvies aanvragen

Open het aanvraagformulier, vul de gevraagde gegevens in en klik op Verzenden.

Na ontvangst van het formulier nemen wij binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week contact met u op voor het maken van een afspraak voor het adviesgesprek en het toedienen van de benodigde vaccinatie(s).

Meer informatie

Hieronder vindt u meer informatie over de risico’s die in bepaalde landen kunnen voorkomen en over de kosten en vergoeding van het advies en de vaccinaties.

U vertrekt op korte termijn?

Ook als u op kortere termijn vertrekt, adviseren wij u om contact met ons op te nemen, aangezien ook gedeeltelijke vaccinatie altijd nog betere bescherming geeft dan geen vaccinatie.

Stacks Image 194019

Deskundig

Onze praktijk is voor een deskundig advies over vaccinaties en andere maatregelen en gezondheidsadviezen ter voorbereiding van uw verre reizen gecertificeerd door het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering). De praktijkverpleegkundige en de huisarts gebruiken bij de advisering de protocollen van het LCR, volgen regelmatig nascholing en worden door het LCR doorlopend geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen. U bent dan ook verzekerd van een ‘up-to-date’ en adequaat advies.

Tijdig aanvragen

Wij adviseren u om minstens 8 weken voor uw vertrek het digitale aanvraagformulier onderaan deze pagina in te vullen en te verzenden. Deze termijn is nodig omdat bepaalde vaccinaties pas na 4 weken optimaal werken. De vaccinaties dienen daarom vroegtijdig te worden toegediend.

 • Privacy

  De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze
  wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Onderstaand privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

 • Praktijkfolder

  In de praktijkfolder vindt u belangrijke informatie over de praktijk en de apotheek.

  U kunt de folder hier bekijken. U kunt ook de assistente om een gedrukte praktijkfolder vragen.

  praktijkfolder.pdf

 • Online regelen
logo thuisarts.nl

Op Thuisarts.nl vindt u informatie over ziekte en gezondheid. Medische informatie van uw huisarts voor thuis. Betrouwbaar, onafhankelijk en zonder reclame.

Stacks Image p79807_n166092
Deze apotheekhoudende huisartsenpraktijk is DEKRA multi-site gecertificeerd en voldoet aan de daaraan gestelde kwaliteitsnormen voor aantoonbaar goede huisartsen- en farmaceutische zorg.
Stacks Image p79807_n166116
Wij zijn een SEMH erkende leverancier van hulpmiddelenzorg op het gebied van diabetes, incontinentie, stoma en wondverzorging (DISW).

Waar vindt u ons?

Routebeschrijving naar Huisartsenpraktijk De Valom
Huisartsenpraktijk De Valom
Valom 19, 9247 AV Ureterp
Telefoon (0512) 30 12 02
Valom 19, 9247 AV Ureterp